SC Fytris

 

 

 

 
         
 

38e FYTRISLOOP IN DE WESTEREEN TROK 200 HARDLOPERS.

RIEKELE KOBUS STERKST OP DE 20.3 KM.

Prachtig mooi hardloopweer troffen de organisatoren van de Fytrisloop in De Westereen, SC Fytris en SV Friesland.  Was er regen verwacht en leek dat er ook op buienradar, dat bleef weg een paar druppeltjes dat was alles, lekker dus voor lopers, vrijwilligers en publiek.

De Fytrisloop staat bekend om de prachtige afwisselende route, prima verzorging onderweg en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank, wat en fruit. Ook worden al de tijden en startnummers handmatig  genoteerd door twee ervaren tijdschrijvers, Anneke Kerst holt uit Groningen en Wijtse Breidenbach uit Zwolle. Ook nu slaagden zij er weer in om al de 200 tijden op papier te krijgen al is dat soms heftig als er een stuk of 10 tegelijk naar de eindstreep sprinten.

Christiaan Valk uit St.Anna  verzorgde voor de muziek en geluidsinstallatie op de ijsbaan en oude skeelerbaan  waar de start/finish was en men zich kon inschrijven in het ijsclubgebouw. SV Friesland had de boog opgezet, jury en deelnemerstent geplaatst en de verzorgingswagen waar de lopers na de finish zelf hun drankje en fruit mogen pakken. Otto de Boer en Theo Runia vulden de gamellen weer aan. Het geeft altijd een gezellig sociaal sfeertje zo na de finish waar men tevreden of niet over hun prestatie even kunnen napraten.

Ook nu was het weer afwachten hoeveel lopers zich zouden aanmelden, men moest een keuze maken uit een loop in Oranjewoud, Ylst, de trailrun zondag op Terschelling of de Fytrisrun in De Westereen  en zondag is ook nog de grootste loop hier in het Noorden de 4 mijl van Groningen met  duizenden deelnemers aan de start.  200 opers schreven zich in waarvan 18 bij de kidsrun die direcht na de seniorenloop van start gingen. Tiny Wouda had twee hardloopclinics gegeven voor de jeugd van groep  5 t/m  8. Daar was leuke belangstelling voor alleen veel jeugd zit op voetbal of andere sport en dat valt samen met deze loop. Toch stonden er 16 jeugdigen aan de start voor hun 1200 meterloop. Ze kregen een medaille drinken, fruit, KROON leverworst maar het mooiste was nog wel het applaus van het publiek bij de doorkomst en finish.

Voor de lopers op de 7.2 – 11.7 – 15.3 en 20.4 km klonk om 11.00 uur het startschot gegeven door Geertje Breidenbach. Zij kregen nieuwe en nog mooiere routes aangeboden om te lopen duidelijk aangegeven door de voorfietsers, route bordjes en verkeersregelaars,

Vol lof was men dan ook over de prima organisatie, die op hun beurt was tevreden waren met deze opkomst. Voor al de deelnemers KROONleverworsten om mee naar huis te nemen, bijna traditie bij deze loop.

 
 
 
 
 
Zaterdag 8 Oktober 2016
 
Organisatoren:
Sportclub Fytris en SV Friesland organiseren voor de 38e keer de Fytrisloop in   De Westereen.
Dit jaar hebben we voor het eerst een Kids Run.
Dit is voor kinderen van Groep 5 t/m 8.
Afstand:1200 meter. Starttijd:11:15 uur.  Deelname is gratis.

Testloop
De Fytrisloop is een ideale test voor de Terschellinger Berenloop Marathon op de eerste  zondag in november.

Afstanden : 7,2 km – 11.7 km – 15,3 km en een 20,4  km loop.
Starttijd     : 11:00 uur. 

Starttijd kids Run :11:15 uur.

Startlocatie en Finisclocatie: Skeelerbaan in De Westereen.   (dit is de oude skeelerbaan)

Inschrijving: 
Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de kantine van de ijsbaan  “De Wieken”  Badhuisweg 
De Westereen.    (dit is bij de oude skeelerbaan)

Het inschrijfgeld:
Voor leden €4,00. Voor niet-leden € 5,00.

Parcours: 
De prachtige afwisselende looproute door Friese Woudengebied met pingo's uit de ijstijd.
De vernieuwde route's worden aangegeven met bordjes en pijlen.
Bij iedere afstand gaat er een voorfietser voorop bij de koplopers. 

Verzorging: 
Onderweg staan er verzorgingsposten en na de finish is er thee, bouillon, sportdrank, water en fruit.

Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig. 

 

 

 

Nieuwe routes met veel pingo's

 

www.scfytris.nl
email:scfytris@gmail.com
Aantal bezoekers