SC Fytris
 
 
 
 
De Elwegentocht 2018
 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Heb je ergens gelopen stuur even een verslagje en/of wat uitslagen.
 
Prestaties en Verslagen

Verslag van Piet Visser


Tijdens de Kollumer Katloop zijn er weer mooie tijden gelopen door onze leden. Marike was de snelste dame op de 13.8km! Yes!
Wytze Nicolai liep een erg snelle 6.4km (26:14) en was daarmee 6e!
JaapSije had ook nog niet genoeg kilometers in de benen en had bedacht om voorafgaand aan een marathon op zaterdag deze vrijdagavond toch maar te lopen. In het licht van een traininkje...naar eigen zeggen. Toch een mooie 1.04 en de volgende dag een marathon in 3:58. Ijzersterk.
Henk en Tiny hebben gezien de tijden (deels) gezamenlijk gelopen en nette tijden gelopen op de 6.4km. Ruurd dieselde ook weer naar een mooie tijd op de 13.8. Tijd; 1.07. Ouwe taaie, die Ruurd!
Ik hoop op die leeftijd ook nog eens zo'n tijd te lopen maar dat is niet iedereen gegeven. Mooi dat het kan.
Wiebe Kootstra probeerde krampachtig zijn broer Bareld bij te houden maar dat is nog even een brug te ver. het verschil was zo'n 12 minuten aan de meet.
Dat moet anders Wiebe Kootstra!! Beetje bijtrainen! Bij Fytris dan hè! Of verzin een list.
Meine was ook weer van de partij met Dirk-Jan. Het inmiddels bekende Nefit koppel.
Altijd weer mooi om te zien. Kortom; GOED BEZIG!

 
 

 
 

 
 
 

 

 
Beste hurdrinners,
Afgelopen weekeinde zijn we met z'n vieren, Tiny, Coba, Sjoerdtje en schrijver dezes, naar de crossloop te Norg geweest.
Dat was een prachtig 9 kilometer crossloopje zo door de Langeloër duinen. In de ronde van 3 km zat voldoende uitdaging.
Eerst een mooi vlak stuk en dan naar de finish een paar echte kuitenbijters. Dus na drie rondjes was het wel klaar.
Heerlijk zo in het bos.
Herfstgeur, geen regen en een fijne organisatie.
Zelfs een warme douche na afloop. Binnenkort maar weer een cross meepakken dunkt mij
 
Van onze trainer Piet Visser.
 
Dank je wel Piet.
SC Fytris
 
 
 
 
 
 

 
Afgelopen zaterdag hebben onze fytrisleden mooie prestaties geleverd! Onder zeer fijne weersomstandigheden, laat dat duidelijk zijn. Veel deelname en wederom het bekende mooie rondje.
Wat feiten;
20km; Jaap Sije 2:03:50. Voor hem een duurloopje vanwege deelname aan de marathon van Amsterdam. De volgende dag wel te verstaan! Met Tiny waarbij JaapSije de haas zou zijn. En dat hazen is gelukt want beiden zijn gefinished in een mooie 3:53:13! Binnen de 4 uren en dat was ook het doel. Tiny blij en JaapSije kan ook weer een marathon bijschrijven. Ouwe kilometervreters.
15.4km; 9e stek, Henk en Piet in 1:13:52 wat eigenlijk sneller was dan verwacht. Het was een trainingsloopje vanwege de komende Berenloop. Op zich niet zo verwonderlijk want zo'n beetje op de helft hebben we er een stapje bij gedaan en ging het tempo redelijk omhoog. Bij de categorie M50 zijn we als 4e gefinished!
Ulbe liep 1:29:54 en dat is ook een mooie tijd met de Berenloop in zicht. Heel blijven is het devies!
Coba en Jan van Kammen liepen ook gezellig samen wat een mooie tijd opleverde van 1:30:12. Teken hierbij op dat Coba met deze tijd eerste was in de categorie V45!
Alweer een podiumplek!
11.1km; Hans was na lange tijd weer present. Het bealchje gaf problemen en na dit blessureleed heeft Hans toch maar weer een mooie tijd gelopen. 48:28. Jan Auke, omkesizzer van mij, liep een mooie 49:24. Dat is met zo weinig trainen super natuurlijk. Nu nog een paar kilootjes er af. Jan Castelein liep er vlak achter in 49:40, toen kwam Frits in 49:52 en was daar ook nog Meine Hoitsma in 50:02. 2e bij de M50! Alweer een podiumplek. Als er een podium was geweest tenminste.....Marten kwam wat achterop in 53:25 en ik heb het vermoeden dat Marten gewoon moe is.
Afgelopen dinsdag op de training ging het ook niet al te crescendo. Maar even een weekje erg rustig ombongelen zou ik zeggen Marten! Die ploegendienst gaat je niet in de koude kleren zitten.
Klaas was ook van de partij op de 11 in 1:04:24. Een mooie duurtraining Klaas! De snelheid komt nog wel. De regelmaat er in houden.
Maar we zijn er nog niet! Sjoerdtje en Ytsje hebben al pratenderwijs (bakje thee met koekje ontbrak er nog aan) de 11 gelopen in 1:07:08. Waren er prijzen geweest in de verschillende klassen dan hadden we weer twee Fytrisleden op het podium gehad. Sjoerdtje 2e bij de V50 en Ytsje 1e bij de vrouwen Senioren.
Hekkensluiter van onze trainingsgroep was Wiebe Kootstra. In 1:08:30. Dat had een reden. Hij moest een jongedame, Christel Smit, naar de finish coachen. Ook dat had succes want daardoor had bij een eventuele prijsuitreiking Christel naast Ytsje op het podium gestaan. En dat door Wiebe.  Niet te filmen zo'n succes.
We hadden onze handen stuk geklapt natuurlijk. Maar dat mogen we nu ook want wat zijn we toch fit. Een zegen. Dan waren er nog de leden aan 'de kant' maar dan in het organiserende deel. Altijd fijn, die aanmoedigingen. Bedankt mensen, een mooie dag was het. Op naar de Berenloop!
 
Groet, Piet Visser.


 

 

Record aantal deelnemers tijdens onze 35e Fytrisloop.

Mede door het uitstekende weer, kunnen we terug kijken op een heel geslaagde Fytrisloop. 
Maar liefst 259 deelnemers hadden de weg naar 'De Westereen' weer gevonden,waaronder ook een groot deel van onze eigen leden.
Dankzij de vele vrijwilligers was het dit jaar weer een groot succes.
De samenwerking met de plaatselijke verenigingen V.V.Z. ,Het badhus en de skeeler vereniging  Ids heeft er voor gezorgd dat de loop ook dit jaar een goed sluitend evenement is geworden.
Ook was SV Friesland  dit jaar weer aanwezig om ons te helpen om deze loop tot een prachtig evenement te maken.
Jan Kooistra kon zijn nieuwe verzorgingskar  uitproberen bij ons en dit is hem goed bevallen.
Het parcours viel zeer in de smaak bij de lopers,door de natuurlijke variatie.
Bijzondere bijkomstigheid was deze keer dat Wieger van Keulen zijn 200e halve marathon bij ons liep.

 

De Fytrisloop is elk jaar een hele mooie training voor de Berenloop op Terschelling en de Wintertriatlon in Assen.

 


 

Damwaldrin 2013

 

 
Afgelopen weekeinde hebben er een aantal fytrisleden meegedaan aan de Damwâldrin te Damwoude (Damwâld). Een nieuwe route die, wat mij betreft, een stuk aantrekkelijker was dan de vorige edities. JaapSije was van huis 'weggelopen' richting de 'rin' en kon na de 16km dus ook weer teruglopen. Knappe duurloop JaapSije!! Rond de 40km?? Klaas en Ruurd waren ook van de partij. Ruurd was tevreden met zijn tijd binnen de 50 min. op de tien. Mooie prestatie Ruurd, de hamstring heeft zich koest gehouden. Ulbe ging in de laatste 2 km even dwers troch oftewel kapot zoals hij het zelf formuleerde. Even een stukkie wandelen en toen was Ulbe er opeens ook weer. De warmte misschien en waarschijnlijk een minder goede dag. Klaas was na afloop ook minder tevreden had ik het idee. Hij vond de loop zwaar. Niet vreemd na een lange tijd niet getraind te hebben. Het was ook lekker warm wat ook velen parten speelde. Maar Klaas is er weer! Nu doorzetten. Meine Hoitsma was ook van de partij. Lang niet gezien en we hebben even bij kunnen kletsen. Meine heeft een vervelende blessure aan zijn scheenbeen gehad. Een soort van fractuur zal ik maar zeggen. Taaie kwestie.
Johannes Bos en zoon JanAuke hebben ook de tien gelopen, Johannes liep ook niet al te hard na zijn knieproblemen. Zo kon JanAuke z'n ouwe pa mooi voorblijven. Dat hoort ook zo te zijn. De jeugd heeft de toekomst zeggen ze dan..nietwaar?
Ik had met Sjoerdtje afgesproken bij haar te blijven lopen en dat is gelukt. Dat is voor mij al een prestatie op zich. We hebben fijn gelopen en tijd gehad om hier en daar wat met andere deelnemers te kletsen. Ook mooi natuurlijk. Kortom een mooie dag. Kijk ook even bij de foto's...

 

 

 

 

 

Kollumerkatloop 2013

 

Er waren op de katloop in Kollum ook Fytris leden die op deze winderige en frisse avond aan de start veschenen.

Henk Sikma,Tiny Wouda en Piet Boelens deden de 6,4 km.

Coba Wouda en Jan v Kammen hebben de 13,8 km gelopen.

 

uitslagen 

 


 

 

 

 

 

De Slach om'e Mar 2013 

 

Samen met Henk Sikma Slach om'e Mar gelopen.
De laatste kilometers waren zwaar voor mij, maar dankzij de mentale steun/begeleiding van Henk toch naar een mooie eindtijd van 1:48:48.
 
Tiny Wouda.
 
Ook Coba Wouda heeft mee gelopen.Haar tijd op de 11 km  was 0:59:13.
 

 

We waren als club een beetje sceptisch over het voorfietsen bij de Slach om'e mar dit jaar.

Alles ging goed en was beter geregeld ten opzichte van de voorgaande jaren. 

Wij zijn met 4 voorfietsers heen geweest en we hebben een mooie dag gehad met z'n allen.

 

 


 

Marathon Rotterdam  14 April 2013

 

Hierbij een klein verslag van afgelopen zondag.

Wij ,Ulbe en Nellie, hadden met Jaap Sije en Bart van der Veen afgesproken om elkaar te ontmoeten bij metro station Slinge in Rotterdam om 8.30 uur .
Nadat de startnummers waren opgehaald gingen we ons verkleden in speciaal daarvoor ingerichte tenten. Er waren al veel lopers aanwezig.  
Na nog een kleine plaspauze en elkaar succes gewenst te hebben, ging ieder naar zijn startvak.
Nadat Lee Towers zijn nummertje had gezongen klonk het startschot en daar gingen we.
In het begin was het nog een beetje bewolkt maar al snel kwam de zon er bij en ging de temperatuur snel omhoog. De hele voorbereiding getraind in winterkleding en nu met korte broek en hemd, natuurlijk brak de warmte ons op , in elk geval wel bij mij , ik had op 10 km al een blaar en daar heb ik de hele tijd last van gehad ondanks dat ik mij daarvoor heb laten verzorgen.
De laatste 8 km  zat ik er behoorlijk doorheen maar de mensen langs de kant schreeuwen je naar de finish.
Onderweg heb ik veel lopers onderuit zien gaan die snel medische hulp nodig hadden,maar dat is ons bespaart gebleven .
Mijn eindtijd was 4.29 uur en zelf had ik een tijd van binnen 4.30 voor ogen dus geslaagd.
Jaap Sije kwam binnen op 3.42 uur en Bart  had zelfs een pr : 3.32 uur.
Nadien nog even op een tribune zitten om nog wat laatkomers binnen te zien komen 
Om ong . 1700 uur weer richting huis .
Al met al een mooie geslaagde dag.
  

     Ulbe van der Wal      Foto 's van de heren.   

 
 

 
 
 

 Goedendag,

Afgelopen zondag hebben twee Fytrisleden het de afrikaanse loopoverheersing knap moeilijk gemaakt.
In gedachten dan want ik geloof niet dat wij ooit nog een 2 uren en ongeveer 5 minuten en nog wat zullen lopen op een marathon afstand. Op de halve..o.k. maar daar is het ook mee gezegd.
Het is onaards natuurlijk. Ze lopen een 20 kilometertjes in het uur. Ga er maar naast fietsen. Laats staan dat je een voorfietser bent. Een gevoelig onderwerp binnen de Fytris gelederen. Maar dat terzijde. De prestatie van Ulbe van der Wal (4:29:20) en Jaap Sije Bosgraaf (3:41)zijn er niet minder om want een marathon is en blijft een taai avontuur. Hoe goed je ook getraind hebt.
Een prachtige prestatie! Beiden hebben mooi vlak gelopen waarbij Ulbe na de 30km wat moest inleveren.
Gevolg van de warmte? Jaap Sije zijn loopgrafiek loopt rustig af naar de finish. Zo'n loopgrafiek is mooi om te zien. Ik ben dan ook benieuwd hoe onder deze plotselinge warme omstandigheden het lopen ervaren is. Kom maar op met die sterke verhalen zou ik zeggen! 
Groet Piet.

 


 

Geachte loopleden,
Afgelopen weekeinde hebben er een 6-tal Fytris leden meegedaan aan de Condensloop te Leeuwarden.
Onder uitstekende omstandigheden zijn er mooie tijden gelopen.
Op de 10km; Henk Sikma 40:23 Jan Castelein 43:01
Meine Hoitsma  43:13 en Coba Wouda 52:45
Op de 21 km Tiny Wouda 1:48:28 3e prijs!
Ulbe van der Wal 1:56:40 met waarschijnlijk een beetje de rem er op vanwege de naderende Marathon van Rotterdam 14 april. Ulbe en Jaap Sije gaan het hier de afrikaanse overheersing moeilijk maken. Mission impossible...
 
 
 
 
 

 

 

Loopwederwaardigheden


Ik heb bij de uitslagen van de Leekster Lenteloop en de St. jabikloop afgelopen zaterdag geen Fytrisleden gespot.

Lekker voor de kachel gezeten waarschijnlijk.

Niet vreemd natuurlijk met deze winterse temperaturen.

Sjoerdtje en ik hebben toch de stoute loopschoenen aangetrokken en zondag een crossloop gedaan van ongeveer 18 kilometer.

Zekers...ACHTTIEN kilometertjes.

Wat een geweldige duurloop!! We zijn begonnen bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer en daar vervolgens na 400 meter links het mountainbikeparcours genomen.

Daar zijn we ook maar op gebleven want dat is zo'n fijn loopje. Niet alleen om te fietsen maar ook om te rennen.

Voor je het weet ben je een uur onderweg.

Zoveel afwisseling in omgeving en belasting dat je de tijd vergeet. Echt een aanrader. Maar het is een fietsparcours dus heb je rekening te houden met de mtb'ers.

Nu valt dat over het algemeen erg mee op de zondagochtend en die paar fietsers die je achterop komen zijn over het algemeen erg vriendelijk. De kou viel op zich ook mee maar op het kale stuk bij de duinen was het striemend koud! Dat was even bikkelen. Een kil begin van de lente. Maar zeker eens doen.

Groet, Piet.

 

 

 

 


 

 

Afsluitdijkrun

 

Piet Boelens-Afsluitdijkrun in   02:46:12   (30.78 km) als training gelopen als opmaat naar mijn deelname aan de 2OceansMarathon (56 km) welke wordt gehouden in Kaapstad e.o. op 30 maart 2013.
Mijn vertrek is 27 maart en ik hoop 4 april weer op Schiphol te arriveren.
 

 

 

 

 

 


 

Beste mensen,

Afgelopen weekeinde hebben een aantal Fytris leden van zich doen spreken bij verschillende evenementen.
Voor zover ik weet hebben JaapSije, Piet Boelens en Wiebe Kootstra de Afsluitdijkrun gelopen.
Van JaapSije kreeg ik door dat hij 2.50.12 heeft gelopen.
Mooie prestatie met windkracht 6 en een striemende kou in je gezicht. Het was vanaf de start dus tegenwind! En dan zo'n beetje de helft in je uppie lopen. dat moet toch wel erg geestdodend zijn of een soort meditatieve training.
Ook een mentale belasting die je niet te licht moet achten. Zeg het maar.
We horen het wel. van de anderen heb ik op dit moment geen info.
 
 
 
Voor zover ik kon nagaan heeft Wiebe Buruma als eindtijd 01:28:30 (7km BSC) behaald te Kootstertille, 50e stek algemeen en bij de veteranen een 9e plaats. gezien zijn leeftijd toch een mooie prestatie!
Frits kon ik nergens ontdekken. Marten deed niet mee.
Zelf heb ik na een lange blessureperiode weer eens meegedaan. Even testen...Dat viel mee want ik was op de 11km run recreant 4e van de 80 deelnemers en 2 bij de veteranen.
Op het moment van lopen had ik dat niet in de gaten. Helaas.
Ik had iets minder moeten kletsen en een beetje meer tempo moeten lopen want de verschillen waren klein. Mooie opsteker overigens en verder geen last meer van mijn achillespees.
Daar was ik eigenlijk wel bang voor want het was vreselijk vies koud. Al in het begin de sloot in (tot de middel) is niet fijn voor de spieren en pezen. Ook dat viel mee en alles was goed te doen naar mijn gevoel. Vrij soepel kon ik finishen.
Op naar de volgende te Havelte 20 april.
En dan op naar het NK RUC in de Knipe 2 juni. 
 
Groet  Piet.
 

  

 

 

 


 

Paar Fytrisfeiten.

Deelname aan de midwintermarathon te Apeldoorn

42.195 km door JaapSije in 3:51:35.

Niet zijn beste tijd maar altijd weer een geweldige prestatie natuurlijk.

 

Piet Boelens was eveneens aanwezig in Apeldoorn. 03:48:19, 8e M60!! Piet doet mee aan de 2 Oceans Marathon (56 km) op 30 maart in Kaapstad e.o. en maakt in de voorbereiding veel kilometers. Een echte marathonman.

Succes met de voorbereiding Piet.

 

Ulbe deed mee aan de 27,5 km en liep 2:42:32. Keurige tijd!

Zo stiekum richting een marathon Ulbe?

  

De Kleine Wielenloop afgelopen weekeinde;

Tiny was afgelopen weekeinde 2e bij de vrouwen overall en 1e vrouw 50plusser op de 14,5km in 1:12:44 en dat is niet verkeerd!

 

Piet Boelens deed ook mee en finishte in 1:14 (14,5 km) en nog wat seconden. Bij de mannen 60 plus een 5e stek!!

Meine Hoitsma loopt ook weer lekker want een tijd van 1.06.39 mag er zijn.


Pieter Visser.

 


 

 

 

 

www.scfytris.nl
email:scfytris@gmail.com
Aantal bezoekers