SC Fytris

 

 

 

 

 

FYTRIS JUBILEUMLOOP TROK 225 HARDLOPERS NAAR DE WESTEREEN

Nog nooit eerder was het zo warm als afgelopen zaterdag, in de 40 jaar dat de Fytrisloop in De Westereen werd georganiseerd. En ook nog nooit eerder waren er zoveel hardloopevenementen in het Noorden.
Dat SC Fytris en SV Friesland goed kunnen samenwerken blijkt wel bij de organisatie van de jaarlijkse Fytrisloop die ze beiden al zo lang samen organiseren.
Na enkele lopen die SC Fytris zelf organiseerde kwam SC Friesland er bij in de organisatie en verzorg de inschrijving, tijdwaarneming, en eindverzorging. Christiaan Valk St.-Anna verzorgde het geluid bij start en finish.
SC Fytris regelde de vrijwilligers om het verkeer te regelen, de verzorgers, route-uitzetters, voorfietsers, bezemfietser en sponsoring.

Prijzen zijn er niet te winnen maar wel kreeg iedere snelste loper of loopster een boeket bloemen aangeboden door Jilderda's Bloemen. Ook de COOP en Multimate Bouwmarkt sponsorden deze loop.
Daarnaast gaf Kroon Vleeswaren alle deelnemers en vrijwilligers leverworst mee naar huis.
Nadat Tiny Wouda de lopers uitgelegd had hoe de routes stonden aangegeven met bordjes en pijlen op de weg, en nog wat belangrijke mededelingen over verzorging etc. schoot Keimpe Roedema (medeoprichter en voormalig bestuurslid van SC Fytris ),die al vanaf de beginjaren een vaste kracht van deze loop is, de lopers weg.
Dit keer vond de start niet plaats op de oude skeelerbaan, maar op de weg er voor, waar een ideaal plekje is voor de boog, verzorgingswagen, jury tent en geluidswagen. Daar is geen last van verkeer en tevens is er ook ruimte om in de zon onder het genot van een drankje, bouillon en fruit na te genieten van een mooi parkoers, mooi weer en verzorging onderweg. 
De jury noteerde alle startnummers en eindtijden handmatig.
De reden voor het handmatig registreren is deze: er wordt niet gelopen met chip omdat dat € 2,50 meer kost en die kosten wil men de lopers graag besparen. 
De uitslagen staan op de sites www.scfytris.nl en www.svfriesland.nl.
Ook de links naar de fotoreportages van de 4 fotografen vind men op deze sites.
De Fytrisloop was een mooie laatste test voor de Berenloop op Terschelling die over 3 weken plaats vindt.
Men was vol lof over de nieuwe route's en de organisatie.

 

 

 
www.scfytris.nl
email:scfytris@gmail.com
Aantal bezoekers